Hotell, reception och konferens flex | GRVUX

 

Utskriftsvänlig versionUtskriftsvänlig versionSkicka via epostSkicka via epostPDF versionPDF version

Vill du arbeta inom hotell, reception eller konferens? Då har du hittat rätt utbildning!

Förkunskapskrav
För utbildningen behöver du ha kunskaper som minst motsvarar svenska/svenska som andraspråk, matematik samt engelska på grundläggande nivå.
Grundläggande datavana rekommenderas då utbildningen sker flexibelt.

Utbildningens innehåll
Utbildningen är upplagd så att du får en bred kompetens och efter avslutad utbildning kan välja den avdelning som du önskar arbeta inom. Du får kunskaper inom våningsservice, frukost, reception, bokning, försäljning och konferens. Hotell- och konferensbokningsprogrammet HotSoft ingår som en del i utbildningen. Utbildningen kombineras med flera studiebesök och gästföreläsare från branschen.

I utbildningen ingår även åtta veckor APL som ger goda chanser till anställning efter avslutat utbildning. APL ger dig en bra möjlighet till att skapa ett aktuellt kontaktnät samt visa upp dina färdigheter och din känsla för service. Det är meriterande om du kan flera språk men absolut inget krav. God datavana rekommenderas. Har du läst engelska 5 och svenska som andraspråk 1/ svenska 1 är det en fördel men inget krav.

Har du en vinnande serviceinriktad personlighet och älskar utmaningar då ska du absolut söka vår utbildning. Hotellbranschen behöver dig!

Vi erbjuder även utlandspraktik till den som är intresserad av att lära mer om att arbeta i ett annat land.

Vart leder utbildningen
Göteborg växer som turiststad och erbjuder många fina boendealternativ. Framtiden innehåller spännande förändringar för hela regionen och vi tror på fortsatt utveckling i branschen. 

Hotellbranschen söker ständigt nya medarbetare med goda kunskaper inom service och bemötande där själva mötet med olika människor är det mest centrala. Tanken är att gästen skall uppleva en oförglömlig service och känna sig unik.

Kostnader för eleven
Ca 1200-1500 kronor för kurslitteratur. Ofta finns kurslitteratur att köpa begagnad till en lägre kostnad.

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Kurs- och antagningsbesked
Från och med hösten 2017 meddelas kurs- och antagningsbesked till sökande i första hand i digital form. Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet. 

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL plats.

Plats för utbildningen
Göteborg, Stampen, Norra Ågatan 10 b/ingång från Garverigatan, våning 4

Utbildningsanordnare
ABF

Ansvarig vuxenutbildning
Göteborg

Studieperioder
2018-04-09 - 2018-06-15
2018-08-06 - 2018-12-21
2019-01-07 - 2019-03-15
 

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

- Svenska eller svenska som andraspråk
- Matematik
- Engelska

Handlingar som skall bifogas ansökan
Bifoga kopior på dina betyg från grund- eller gymnasieskolan (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen till din ansökan. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift godtas ej.

Om du inte har möjlighet att styrka dina kunskaper med betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i den kommun som ansvarar för den utbildning du har som förstahandsval (se utbildningsbeskrivningen).

Borttappade originalbetyg
Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads- eller regionarkivet.

Yrkesvux

Yrkesvux innebär att du läser till ett yrke och utbildningen sker i huvudsak på skola

Information om utbildning

Yrkesområde: 
Hotell och Turism
Utbildningsort: 
Göteborg
Längd: 
40 veckor
Poäng: 
900
Kontinuerlig antagning: 
Efteranmälan: 
Sista kompletteringsdag: 
tisdag, februari 6, 2018
Anmälningskod: 
GRY-HRK-1804-GA