Skip to main content
Gå till GRvux startsida

Bagare / Konditor påbyggnad

Restaurang och livsmedel |Yrkesvux med språkstöd

”Bagare är ett hantverksyrke där du får använda din kreativitet!” citat från elev på utbildningen.

Viktig information

Vi följer branschens tider, vilket innebär att arbetet sker tidig morgon eller i skift. Det innebär att du behöver vara beredd på att gå upp tidigt på morgonen.

OBS! GRvux har infört svarskrav. Du kommer att få ett meddelande per mail och/eller sms om du blir erbjuden en plats eller en reservplats på någon av de utbildningar du har ansökt till. Du kan få svarskrav på flera utbildningar och du måste tacka ja eller nej till varje enskilt svarskrav du får. Reserv innebär att du står i kö och antas i mån av plats. Om du inte svarar i tid eller inte svarar alls kommer din erbjudna plats eller reservplats att gå till en annan sökande. OBS! svarskrav används inte i Efteranmälan.

Utbildningens innehåll

Kurspaketet är en kompletteringsutbildning för dig som läst Bageribiträde med språkstöd eller har motsvarande kunskaper (Bagerikunskap 1-2 och Konditorikunskap 1-2).

Den skolförlagda delen äger rum vid Studium Bageri på Skånegatan och schemat är branschanpassat med växelvis tidig morgon och sen eftermiddag. Det innebär att lektionerna schemaläggs både vid 6-tiden på morgonen och ibland till kvällen. Den här utbildningen är på heltid, ca 40 timmar i veckan.

Ett viktigt inslag i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet (apl).  

I kursen specialisering ingår ett avslutningsprov där du får chansen att visa allt du har lärt dig under utbildningstiden. Produkterna som ingår i avslutningsprovet är klassiska matbröd och bakelser.

Kurspaketet omfattar 900 poäng.

Utbildningen leder till

När du har genomfört utbildningen kan du arbeta som bagare och konditor. Arbetsuppgifterna innebär att arbeta med produktion av både bageri- och konditoriprodukter.

Kostnader för eleven

Kostnader för arbetskläder och arbetsmaterial är ca 1500-2000 kronor.

Studiebesök

Om du vill besöka skolan på på Skånegatan 20, kan du skicka en intresseanmälan för att boka ett studiebesök. Anmälan via mejl till: info.skanegatan@educ.goteborg.se
Följ oss gärna på Studium Bageris FB- sida: studiumbageri och Studium Bageris Instagram: studiumbageri
Där kan du se vad våra elever får göra i sin utbildning.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats. Apl-platsen kan ligga långt från din bostad.

Apl-perioder:

Du har apl ca 6 veckor.

Kurs- och antagningsbesked:

Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Övrig information

Plats för utbildningen: Göteborg, Skånegatan 20 (spårvagnshållplats Scandinavium)
Utbildningsanordnare: Studium
Ansvarig vuxenutbildning: Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen skall ge.

För att kunna bli antagen gäller det att du:
– har minst godkänt betyg från sfi kurs C eller motsvarande
– inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå (GRNSVAD)
– har förutsättningar att läsa en yrkesutbildning i kombination med studier i SFI/svenska som andraspråk

Du måste också minst godkänt resultat i yrkeskurserna Bagerikunskap 1 och 2 samt Konditorikunskap 1 och 2.

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopia på ditt betyg (med rektors underskrift) i SFI på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.

Ansökningsinformation

Ej sökbar

Information om utbildningen

Yrkesområde:

Restaurang och Livsmedel

Utbildningsort:

Göteborg

Längd:

32 veckor

Poäng:

900

Sista kompletteringsdag:

Tisdag, November 1, 2022

Anmälningskod:

GRS-RBP-2301-GG

Studieperioder:

Period 1 2023-01-09 – 2023-06-30
Period 2 2023-08-07 – 2023-09-22