Skip to main content
Gå till GRvux startsida

Receptionist / Konferensvärd

Hotell och turism |Lärlingsvux

Viktig information

Ett serviceyrke som passar dig som är social och utåtriktad, som brinner för service och förstår vikten av att sätta gästernas välbefinnande i fokus.  Utbildningen är i lärlingsform vilket betyder att minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen.

OBS! GRvux har infört svarskrav. Du kommer att få ett meddelande per mail och/eller sms om du blir erbjuden en plats eller en reservplats på någon av de utbildningar du har ansökt till. Du kan få svarskrav på flera utbildningar och du måste tacka ja eller nej till varje enskilt svarskrav du får. Reserv innebär att du står i kö och antas i mån av plats. Om du inte svarar i tid eller inte svarar alls kommer din erbjudna plats eller reservplats att gå till en annan sökande. OBS! svarskrav används inte i Efteranmälan.

Utbildningens innehåll

Orienteringskurs  80p
Service och bemötande 1  100p
Konferens och evenemang  100p
Frukost och bufféservice  100p
Konferens 1   100p
Konferens 2   100p
Konferens 3   100p
Reception 1   100p
Reception 2   100p
Reception 3   100p
Dataorientering  80p

Utbildningen leder till

Som receptionist och konferensvärd/värdinna kan du arbeta på inom reception på ett företag, hotell, olika event, vandrarhem, myndigheter, privatnäringsliv, värdshus, sap-anläggningar, kryssningsfartyg, turistbyrån, mm. Du är ansiktet utåt och blir ofta kallad som spindel i nätete där du får träffa människor från hela världen.

Som receptionist och konferensvärd välkommna du gäster/ besökare/ leverantörer/ medarbetar. Du planera, organisera och genomför möten och konferenser. Du är ofta den första att hälsa besökarna välkomna eller svara i telefon.

Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsplatsen. Det kan vara allt från att beställningar i form av mat och dryck till att hanter post, bud ta emot bokningar, in och utcheckning mm.

Kostnader för eleven

Kostnader för litteraturböcker

Studiebesök

Du får möjlighet att besöka verksamhet inom din bransch som ger dig möjlighet att få en inblick i arbetet.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, APL,  i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din APL-plats. APL platsen kan man anskaffa själv eller får hjälp från skolan med anskaffningen.

Apl-perioder:
Minst 70 % av utbildningstiden

Antagning

Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett informationsmöte där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du rekommenderas att delta i informationsmötet för att ta del av viktig information om utbildningen.

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Övrig information

Plats för utbildningen: Campus Mölndal, Krockslätts Fabriker 12A
Utbildningsanordnare: Campus Mölndal
Ansvarig vuxenutbildning: Mölndal

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:
 
– Svenska eller svenska som andraspråk
– Engelska  

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.

Ansökningsinformation

Ej sökbar

Informaation om utbildningen

Yrkesområde:

Hotell och Turism

Utbildningsort:

Mölndal

Längd:

47 veckor

Poäng:

1 060

Sista kompletteringsdag:

tisdag, november 1, 2022

Anmälningskod:

GRL-HRK-2301-ML

Studieperioder

2023-01-09 – 2023-07-07
2023-08-07 – 2023-12-29