Gå till GRvux startsida

Restaurangkock påbyggnad

Restaurang och livsmedel |Yrkesvux

Utbildningen vänder sig till dig som har utbildning eller kunskaper motsvarande storkökskock och vill bygga på dina kunskaper inom andra områden av matlagning, kreativ matlagning, molekylär gastronomi, internationell matlagning, tematisk matlagning och snabbmat eller varför inte street food?

Utbildningen är för dig som läst kurspaketet storkökskock inom vuxenutbildningen eller motsvarande och vill bygga på din utbildning med kursen Matlagning 4.

Viktig information

Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom skola och barnomsorg, LSS och HBV.

Studieform

Den här utbildningen är på heltid, ca 40 timmar i veckan. Undervisningen är på skolan.

Utbildningens innehåll

Du får utveckla dina kunskaper i matlagning och lära dig anpassa din matlagning utifrån olika människors behov. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang.

Måltiden är en viktig del i människors liv och det är din uppgift att tillsammans med dina arbetskamrater se till att gästen får en trevlig upplevelse. Du får kunskap om vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka.

Utbildningen leder till

Du kan arbeta som kock på en trendig restaurang i storstan, gästgiveri på landet, konferensanläggning eller lunchrestaurang.

Kostnader för eleven

Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500-2000 kronor.

Studiebesök

Via Studium Restaurangs hemsida https://www.studiumgbg.se/utbildningar/restaurang-bageri/ kan du se filmer om skolan och utbildningarna som finns där.

Om du vill besöka skolan på på Skånegatan 20, kan du skicka en intresseanmälan för att boka ett studiebesök. Anmälan via mail till: info.skanegatan@educ.goteborg.se

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på restid till din apl-plats.

Apl-perioder:
Du kommer göra din APL på en arbetsplats under fem till sex veckor.

Antagning

Kurs- och antagningsbesked:
Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Övrig information

Plats för utbildningen: Studiums lokaler är på Skånegatan 20 i Göteborg (hållplats Scandinavium) Utbildningsanordnare: Studium
Ansvarig vuxenutbildning: Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad

Förkunskaper: 

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

– Svenska eller svenska som andraspråk
– Matlagning 3 eller ha motsvarande kunskaper.

Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.

Ansökningsinformation

Ej sökbar

Information om utbildningen

Yrkesområde:

Restaurang och Livsmedel

Utbildningsort:

Göteborg

Längd:

15 veckor

Poäng:

350

Sista kompletteringsdag:

tisdag, maj 10, 2022

Anmälningskod:

GRY-RKP-2208-GG

Studieperiod:

2022-09-05 2022-12-16