Skip to main content
Gå till GRvux startsida

Röster från utbildningar

Vad tycker eleverna om sina utbildningar? Har de som avslutat sin utbildning fått rätt kunskaper och jobb efter sin utbildning? I intervjuerna nedan kan du bland annat läsa om vad en examen från en yrkesutbildning för vuxna har inneburit för flera tidigare elever. Se även filmerna nedan där lärare, handledare och elever från flera av våra utbildningar berättar om sina erfarenheter.

Trädgårdsutbildning

Vill du veta hur det är att studera en trädgårdsutbildning som lärling? Se den här filmen!

Byggutbildning

Funderar du på om ett jobb i byggsektorn kan vara något för dig? I den här filmen får du träffa några som tagit första steget i den riktningen.

Lastbilsutbildning

Att jobba som yrkesförare och köra lastbil är en dröm för många. I den här filmen får du träffa några som börjat sin resa och en av deras lärare.

Vård och omsorg

Arbetsmarknaden skriker efter många olika yrkesgrupper, men en av de allra största är undersköterskor. I den här filmen möter du Ann, som är lärare inom vård och omsorg.

Bussutbildning med språkstöd

Många utbildningar erbjuds med språkstöd för dig som inte har grundläggande kunskaper i svenska språket. Lyssna till rösterna från en bussförarutbildning med språkstöd!

Fordonsutbildning

Mekaniker tunga fordon, skadereparatör, personbilsmekaniker, elbilstekniker eller cykelmekaniker, möjligheterna är många för dig som vill jobba med fordon. Här får du veta mer om hur det är att studera en av dessa utbildningar.

Hotellutbildning

Vill du jobba inom turismnäringen, kanske som receptionist, hotellmedarbetare eller konferensvärdinna? Här får du träffa elever och personal kopplade till några av utbildningarna inom detta yrkesområde.

Industriutbildning

Svets, CNC, plåt, smide är exempel på olika inriktningar inom industriutbildningarna. Vill du veta mer vad en sådan utbildning kan leda till så ska du ta en titt här.

Restaurang och livsmedel

Vill du ägna dig åt smaksensationer på arbetstid? Då är kanske ett jobb som restaurangbiträde, kock, bagare eller konditor något för dig. I den här filmen möter du några som delar ditt intresse.

Bageriutbildning

Bagare eller konditor? Nybakade bröd, små kondisbitar eller avancerade bakverk? Med en utbildning till bagare/konditor är det bara fantasin som sätter gränserna för skapandet. Här berättar elever och lärare om hur det är att studera en yrkesutbildning inom restaurang och livsmedel som vuxen.