Skip to main content
Gå till GRvux startsida

Ansökan och antagning

Vem kan söka en yrkesutbildning för vuxna? 

Utbildningarna är till för dig som är folkbokförd i någon av  de tretton kommunerna i Göteborgsregionen. Du kan söka till en yrkesutbildning för vuxna från och med den 1 juli samma år som du fyller 20 år. Du behöver också ha gått klart grundskolan eller annan motsvarande utbildning. Är du yngre än 20 år måste du ha studiebevis eller gymnasieexamen. För en del utbildningar kan du även behöva ha andra kunskaper, läs mer om det i de olika utbildningsbeskrivningarna som finns under Alla utbildningar.

Att tänka på vid ansökan och antagning

Det finns några saker som är bra att tänka på innan du skickar in din ansökan samt när antagningsbeskedet kommer. Läs nedan vad som gäller för just dig.

Så här ansöker du

Ansökan gör du i det webbaserade ansökningssystemet Alvis. Nedan kan du läsa om hur du fyller i din ansökan i ansökningssystemet och vad som händer sen.

Viktiga datum

I ansökningsprocessen finns en del datum att hålla koll på. Det handlar bland annat om under vilken period som det är möjligt att söka till utbildningarna, när eventuella kompletteringar ska vara inlämnade och när efteranmälan öppnar till utbildningsplatser som inte har fyllts.