Skip to main content
Gå till GRvux startsida

Linnea skolade om sig – och fick jobb direkt efter examen

Linnea Jörgensen hade tröttnat på sitt jobb i vården och ville göra något helt annat. En facebookannons om en svetsutbildning gjorde att hon tog steget. Idag är hon anställd på företaget där hon gjorde sin arbetsplatsförlagda del av utbildningen.

– Jag såg det som en utmaning, det var något helt annat än det jag sysslat med tidigare. Man spenderar en så stor del av sitt liv på arbetet och är värd att jobba med något man trivs med. 

Plåt- och svetsteknik är en av många regionala yrkesutbildningar för vuxna, som har ett stort fokus på att utbilda till yrken där det finns goda jobbmöjligheter. För att säkerställa detta tas de fram i nära samverkan med arbetslivet.  

Fick jobb direkt efter examen 

Linnea gjorde sin arbetsplatsförlagda del av utbildningen på Alf Pettersson AB i Alingsås, där hon även fick jobb direkt efter examen. 

– Jag trivdes väldigt bra på företaget och visade att jag ville fortsätta arbeta där om möjligheten fanns. Och det fanns den. 

Utbildningar för arbetsmarknadens behov 

Jan-Krister Johansson är VD på företaget där Linnea  jobbar och är även engagerad i utbildningens innehåll. Han ser det som både ett samhällsansvar och en möjlighet att som företag få ut människor på bra arbetsplatser. 

– Den täta dialogen mellan företag och utbildningsanordnare gör också att eleverna får förutsättningar att klara arbetslivet på ett bra sätt. 

Alla som bor i Göteborgsregionen kan söka en regional yrkesutbildning för vuxna via GRvux. Alla utbildningar som erbjuds inom GRvux hittar du här: Alla utbildningar