Skip to main content
Gå till GRvux startsida

Lastbilschauffören Malin fick jobb direkt efter utbildningen

Tack vare en yrkesutbildning för vuxna har 29-åriga Malin Andersson från Kungsbacka hittat sitt drömjobb. Och hon hann knappt gå klart utbildningen innan hon fick jobb.

– Det bästa med det här jobbet är att jag känner mig fri. Att jobba som lastbilschaufför passar mig väldigt bra. Jag känner sällan stress samtidigt som det är ett utmanade jobb, säger Malin Andersson från Kungsbacka.

För ett par år sedan jobbade Malin i kassan på en matvarubutik. Hon hade inte gått klart gymnasiet men kände att det var dags att göra något annat.  När hon fick reda på att det fanns en yrkesutbildning inom yrkestrafik i Kungsbacka bestämde hon sig för att göra en ansökan.

– Det kändes inte helt främmande eftersom min pappa haft ett åkeri sedan jag var liten, säger Malin Andersson.

”Utbildningen har förändrat mitt liv”

Malin Andersson kom in på utbildningen och hann knappt avsluta den innan hon blev erbjuden jobb. I dag kör hon kran- och bulkbil. Turerna går genom stora delar av Sverige.

– Utbildningen har förändrat hela mitt liv. Utan den hade jag inte fått det här jobbet. Jag känner mig uppskattad och får en ordentlig lön. Lärarna på utbildningen var mina förebilder, de var verklighetsförankrade och ingav förtroende, säger Malin Andersson.

”Många tjejer ute på byggena”

På frågan om hur det är att jobba i en mansdominerad bransch svarar Malin Andersson att det där med att det bara är män som jobbar inom branschen är fel.

– Jag möter många tjejer som kommer med sina kranbilar när jag är ute på olika arbetsplatser. Åkerierna anställer gärna tjejer. Jag kan nog inte tänka mig att göra något annat än att köra lastbil, inte just nu i alla fall, säger Malin Andersson.