
Barnskötare
Utbildningen leder till
Efter utbildningen har du kunskap och erfarenhet för att arbeta som barnskötare.
Via de här länkarna kan du läsa mer och se på filmer om yrket:
Arbetsförmedlingen, se här
Framtid.se, se här
Utbildningens innehåll och upplägg
Hur är utbildningen upplagd
En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen. Utbildningen är på heltid.
Arbetsplatsförlagt lärande, apl
Utbildningen genomförs på ett företag, som arbetsplatsförlagt lärande (APL). Praktikplatsen arrangeras av oss i samarbete med eleven. Byte av företag är möjligt, för att bredda erfarenheterna, och eventuellt prova annan inriktning.
Viktig information:
För att få göra sin APL- på en förskola måste ett utdrag från belastningsregistret uppvisas vid antagning. Det är därför viktigt att du beställer detta så snart du fått antagningsbesked. För att beställa, se här
För mer information om arbetsplatsförlagt lärande, se här
Innehåll
En barnskötarutbildning ger dig kompetens att ansvara tillsammans med förskolläraren för barnen på en förskola eller en avdelning på förskolan. Med utgångspunkt i läroplanen för förskolan och med distanskurser i teori samt skolförlagda workshops, kommer du att förbereda dig för en barnskötares uppdrag. Du får lära dig att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse, med omsorg, lek och utomhuspedagogik.
Vad behövs för att kunna läsa utbildningen
Kostnader
Eleven står själv för kurslitteratur. Andra kostnader som t ex för arbetskläder och resor kan tillkomma.
Förkunskaper
Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.
För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:
– Svenska eller svenska som andraspråk
Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
För mer information, se här