Lager och logistik
Utbildningen leder till
Efter utbildningen kan du arbeta inom lager och terminal.
Utbildningens innehåll och upplägg
Hur är utbildningen upplagd
En lärlingsutbildning inom komvux är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom utbildningen. Utbildningen är på heltid.
Arbetsplatsförlagt lärande, apl
Praktikplatsen arrangeras av oss i samarbete med eleven. Byte av företag är möjligt, för att bredda erfarenheterna.
Då företagen kan hantera varor av högt värde kan bakgrundskontroller förekomma. Det kan därför behövas ett utdrag från belastningsregistret.
För mer information om arbetsplatsförlagt lärande, se här
Innehåll
Utbildningen är för dig som vill jobba på lager eller terminal. Du lär dig köra truck och arbeta med den administration som finns på ett lager eller transportföretag. Du kommer lära dig grunder kring logistik, som exempelvis transportslag, olika typer av lager och distributionskedjor.
Du får lära dig om lager och godshantering, exempelvis lastning och lossning av lastfordon samt hur man skyddar saker i samband med varuhantering och transporter. Att plocka varor och hantera dokument är andra arbetsmoment som ingår också, liksom truckutbildning, för truck typerna A och B truckar.
Vad behövs för att kunna läsa utbildningen
Kostnader
Du betalar själv kurslitteratur. På vissa företag kan du behöva betala arbetskläder själv. Även kostnad kan tillkomma för resor.
Förkunskaper
Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.
För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:
– Svenska eller svenska som andraspråk
Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
För mer information, se här