
Restaurangkock
Utbildningen leder till
Du kan arbeta som kock på t.ex. en restaurang, konferensanläggning eller lunchrestaurang.
Utbildningens innehåll och upplägg
Hur är utbildningen upplagd
Du tränar matlagning i våra metodkök och i vår restaurang. Provningar genomförs i vår vinprovarsal. Skolan har ett stort nätverk i inom yrkesområdet och du kommer göra APL (praktik) på utvalda arbetsplatser i branschen.
Utbildningen är på heltid, ca 40 timmar i veckan. Undervisningen är på skolan.
Arbetsplatsförlagt lärande, apl
Du kommer vara på en arbetsplats under två perioder på din utbildning. Varje period är ca 7 veckor.
Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom skola och barnomsorg, LSS och HVB.
För mer information, se här
Innehåll
Utbildningen är på 950 poäng med möjlighet till fördjupning på ytterligare 400 poäng inom valt intresseområde* t ex vegansk matlagning, avancerad matlagning (Matlagning 4), samt kursen Mat och dryck i kombination. *Kursen Matlagning specialisering möjliggör fördjupning inom valt intresseområde, t ex vegansk matlagning.
Går du hela vägen får du lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning med à la carte och fine dining i fokus. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära. Dessutom fördjupar vi oss inom dietik och specialkost. Du lär dig också om mat och dryck i kombination.
Måltiden är en viktig del i människors liv. Det är din uppgift att tillsammans med dina arbetskamrater se till att gästen får en trevlig upplevelse. Du får därför kunskap om vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka.
Via Studium Restaurangs hemsida https://www.studiumgbg.se/utbildningar/restaurang-bageri/ kan du se filmer om skolan och utbildningarna som finns där.
Vad behövs för att kunna läsa utbildningen
Kostnader
Uppskattad kostnad för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500-2000 kronor.
Förkunskaper
För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller ha motsvarande kunskaper:
– Svenska eller svenska som andraspråk
Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
För mer information, se här