
Restaurangkock – påbyggnad
Utbildningen leder till
Utbildningen vänder sig till dig som har utbildning eller kunskaper motsvarande storkökskock och vill bygga på dina kunskaper inom andra områden av matlagning, kreativ matlagning, molekylär gastronomi, internationell matlagning, tematisk matlagning m.m.
Utbildningen är för dig som läst kurspaketet storkökskock inom vuxenutbildningen eller motsvarande och vill bygga på din utbildning med kursen Matlagning 4.
Utbildningens innehåll och upplägg
Hur är utbildningen upplagd
Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang, samt gör APL på en arbetsplats. Den här utbildningen är på heltid, ca 40 timmar i veckan. Undervisningen är både på skola och arbetsplats.
Arbetsplatsförlagt lärande, apl
Du kommer göra din APL på en arbetsplats under fem till sex veckor.
Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom skola och barnomsorg, LSS och HVB.
För mer information, se här
Innehåll
Du får utveckla dina kunskaper i matlagning och lära dig anpassa din matlagning utifrån olika människors behov. Måltiden är en viktig del i människors liv och det är din uppgift att tillsammans med dina arbetskamrater se till att gästen får en trevlig upplevelse. Du får kunskap om vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst och får den att vilja komma tillbaka.
Via Studium Restaurangs hemsida https://www.studiumgbg.se/utbildningar/restaurang-bageri/ kan du se filmer om skolan och utbildningarna som finns där.
Vad behövs för att kunna läsa utbildningen
Kostnader
Kostnader för arbetskläder och kurslitteratur, ca 1500-2000 kronor.
Förkunskaper
För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller ha motsvarande kunskaper:
– Svenska eller svenska som andraspråk
Du behöver också ha godkänt i kursen Matlagning 3 eller ha motsvarande kunskaper.
Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
För mer information, se här