
Storkökskock
Utbildningen leder till
Efter utbildningen kan du arbeta som kock i storkök på exempelvis sjukhus, äldreboende, skola och förskola. Du kan också arbeta på lunchrestaurang, inom konferens eller på hotell.
Utbildningens innehåll och upplägg
Hur är utbildningen upplagd
Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang, samt gör ca 10 veckor APL på en arbetsplats. Den här utbildningen är på heltid, ca 40 timmar i veckan. Undervisningen är både på skola och arbetsplats. I utbildningen läser du yrkeskurser samtidigt som du läser svenska
Arbetsplatsförlagt lärande, apl
Du kommer vara på en arbetsplats under två perioder på din utbildning. Varje period är ca 5 veckor. Viktig information: Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom skola och barnomsorg, LSS och HVB.
För mer information om arbetsplatsförlagt lärande, se här
Innehåll
Du får lära dig allt från grunderna i matlagning, i kombination med livsmedelskunskap och näringslära, till matlagning inom dietik och specialkost. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi. Du tränar matlagning i något av våra metodkök och i vår restaurang.
Måltiden är en viktig del i människors liv och det är din uppgift att tillsammans med dina arbetskamrater skapa lugn och trivsel och se till att gästen får en trevlig upplevelse. Du får därför kunskap om vad service är och hur du bäst tar hand om en gäst.
Vad behövs för att kunna läsa utbildningen
Kostnader
Kostnad för litteratur tillkommer med ca 4500 kr för hela utbildningen.
Förkunskaper
Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen skall ge.
– har godkänt betyg i sfi kurs D eller motsvarande
– inte är klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå
– har förutsättningar att läsa en yrkesutbildning i kombination med studier i svenska som andraspråk på grundläggande nivå
Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun.
För mer information, se här